Haber

Almanya’da yılın en kötü sözü ‘iklim teröristleri’ ilan edildi

Almanya’da 2022’nin en kötü kelimesinin “iklim teröristleri” olarak belirlendiği bildirildi.

Alman Dil Derneği tarafından belirlenen yılın en kötü kelimesi (Unwort) olan “iklim teröristleri” teriminin, aktivistleri ve onların daha fazla iklim koruması için yaptıkları protestoları itibarsızlaştırmak için kamuoyu önünde kullanıldığından bahsedildi.

Jüri, şiddet içermeyen sivil itaatsizlik biçimlerinin ve demokratik direnişin şiddet ve devlet düşmanlığı bağlamına yerleştirilmesini eleştirdi.

Dilbilimciler heyeti, 2013 yılında en kötü kelime olarak seçilen “sosyal turizm” terimini 2022 yılı için ikinci sıraya yerleştirdi.

Eylül 2022’de Hristiyan Demokrat Birlik Partisi (CDU) lideri Friedrich Merz, Ukrayna’daki savaştan kaçanlar için “sosyal turizm” tabirini kullanmış ve daha sonra özür dilemişti.

Üçüncülük, “savunma mimarisi” terimine verildi. Yılın en kötü kelimesi için toplam 497 farklı terime başvurulduğu belirtildi.

2021’de “geri itme” terimi en kötü kelime seçildi.

1991 yılından bu yana ülkedeki en kötü kelime seçiminin amacının, dilin uygunsuz kullanımına dikkat çekmek ve böylece insanları daha dikkatli terim kullanımına karşı daha duyarlı hale getirmek olduğu belirtiliyor.

ortakoy-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu