Haber

Amerika’da Yaşayan Türkler Hayatından Korkuyor: Bir Haftada İki Cinayet!

Amerika’da yaşayan Türkler, sosyal medyada yayınladıkları videolarla seslerini duyurmaya çalışıyor. Geçtiğimiz hafta iki Türk gencinin başından vurularak öldürülmesinin ardından saldırıya uğrayanlar ve hayatlarından endişe edilenler yaşadıklarını anlattı. Amerika’da neler oluyor, Türkler neden öldürülüyor, öğrenelim…

Amerika’ya eğitim, çalışma veya başka nedenlerle yerleşen Türkler, sosyal medyada yayınladıkları videolarla seslerini duyurmaya çalışıyor.

Geçtiğimiz günlerde ABD’nin San Francisco kentinde 22 yaşındaki Türk gencinin arabasının içinde başından vurularak öldürüldüğü haberi geldi.

Yakınları gencin yaşadıklarını sosyal medyada anlattı. 22 yaşındaki Türk gencin, aracında telefonla konuşurken bir şüphelinin saldırısına uğradığı bildirildi.

Henüz detaylı bir bilgi olmamasına rağmen yakınlarının ifadesine göre şüpheli, aniden pencereyi indirerek genci durduğu yerden başından vurarak öldürdü.

Barış Yalçın isimli kullanıcının videosunda bahsettiğine göre olaydan sonra aynı yerde bir Türk’ün daha öldürüldüğü ortaya çıktı.

Amerika’da yankesicilerin saldırısına uğradığını TikTok üzerinden açıklayan Enesmoi isimli kullanıcı, her iki cinayetin de telefon hırsızlığı nedeniyle meydana geldiğini iddia etti.

Cinayetlerde yankesicilerin her iki gence de araç içindeyken saldırarak telefonlarını istedikleri, vermeyince de silahla vurdukları belirtildi.

Kendisinin de diğerleri gibi araç içindeyken saldırıya uğradığını anlatan kullanıcı, “Silahsız oldukları için hayatımı kurtardım ama kalçama 4 dikiş atıldı.” Kullanıcı, gözündeki morluğun kavgadan kaynaklandığını belirtti.

Kullanıcı ayrıca olayın ardından şahsın tutuklandığını belirterek herkesi uyardı. Amerika’da yaşayan Türkler, “Telefonunuzu isterlerse verin. Canınızdan değerli değil. Burası çok tehlikeli bir yer haline geldi” dedi.

İşte Amerika’daki Türklerin söyledikleri:

Saldırıya uğrayan gencin ifadesi:

tuzlucahaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu