Haber

Barış Atay: Günlerdir İntihar Yaratan Utanç verici Taciz Suçunun Ardından Aynı Cümle ‘Takipçisi Olacağız’… Timur Soykan, Bu Haberi Yaptıktan Sonra…

Türkiye Personel Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Barış Atay, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda; “Günlerdir infiale neden olan menfur taciz suçundan sonra yine aynı cümle ‘Takip edeceğiz’… Bugün sosyal medyada trollerin saldırısına uğrayan Timur Soykan bu haberi yapmasaydı ve arkasında dursaydı. olsaydı, sözünü bile etmeyecektiniz… Sorumluluğunuz altında işlenen hiçbir suçu unutturmayacağız, sizi göndereceğiz. “Tarikatlar, cemaatler kapatılacak. Er ya da geç, bu suçlara bulaşan kim olursa olsun hesabı sorulacaktır. O zaman takipçi olmanın ne demek olduğunu anlayacaksın.”

Türkiye Büyük Millet Meclisi, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Genel Kurulu’nda 2021 Yılı Kesin Hesap Kanun Teklifleri ve 2023 Yılı Bütçe Kanun Teklifleri görüşülüyor. Genel Kurul’da bütçe aleyhine konuşan TİP Hatay Milletvekili Barış Atay, tarikat ve cemaatleri eleştirerek şunları söyledi:

“Bakanlar hazır bulunurken ve onlar konuştuktan sonra böyle bir kalabalığa konuşma fırsatı bulmamız çok nadirdir. Yapacağınız bu son bütçeden bahsederken tabi ki sadece bütçeden bahsetmek isteriz ama maalesef başka şeylerden bahsetmek zorundayız çünkü ülke bu hale getirildi.

“KÜLTÜR VE TURİZM BAKANI İSTEDİĞİ DESTEĞİN KARŞISINDA OLDUĞUNDA ÜLKEYİN EN İTİBARLI YÖNETİCİSİ KİMDİR EMİN ALPER’E GERİ DÖNDÜ?”

‘Takipçi’ olacağız. Bu 20 yılda hükümetin ağzından en çok duyduğumuz ifadelerden biri olabilir. “Onun takipçisi olacağız.” Arkada iki bakan oturuyor. Biri Kültür ve Turizm Bakanı, diğeri Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı. Ayrıca sürekli bir şeylerin peşindedirler. Kendilerine doğrudan sorayım: Mesela Kültür ve Turizm Bakanı, ülkenin en prestijli yönetmenlerinden biri olan ve birçok uluslararası festivalde ödül alan Emin Alper’e verdiği sözde temeli geri istediklerini mi takip etti? 10 yıldır Oyuncular Birliği’nin mücadelesine açılan kapı olan oyuncuyu, yanında oturan Çalışma Bakanı ve seleflerinin hala kadro olarak kabul etmediklerini de takip etti mi? Peki kendi turizm acentesi ve şirketi de olan Turizm Bakanı, kendi işletmeleri de dahil olmak üzere turizm departmanında köle düzeyinde çalışma kurallarına uyuyor mu? En azından birbirinizi takip ederseniz fena olmaz.

“BU HABERİ TİMUR SOYKAN YAPMASA VE ARKASINDA DURMASAYDINIZ SİZ BİLE KONUŞMAZDINIZ”

Günlerdir infiale neden olan rezil taciz suçundan sonra kesin ‘Takip edeceğiz’ cümlesi… Mesela, Madem Enerji Bakanlığı Soma, Ermenek’in takipçisiydi, o zaman Amasra Katliamı neden oldu? Ulaştırma Bakanlığı Pamukova Tren Katliamı’nın takipçisiydi ama Çorlu Tren Katliamı tesadüfen mi oldu? Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 2008’de öldürülen 66 kadın cinayetini takip ettiği için mi, iktidarınızda geçen 20 yılda binlerce kadın öldürüldü? Neyi takip ediyorsun? Takipçi olacaklardı. Aladağ’da cemaat yurdunda çocukların yakılmasını takip ettiniz mi? Karaman Ensar Vakfı, Gerger, Kilis, Dikili, Fıkıh-Der, Erzurum Kur’an-ı Kerim Kursu’nda istismara uğrayan çocukları takip ettiniz mi? Cemaat yurdunda intihar eden Enes Kara’yı takip ettiniz mi? Nurettin Yıldız’ın ‘Evlenmek için yaş şartı aranmaz’ dediği gibi Konya’daki Faruki tarikat şeyhinin ve Akyazı’daki Uşaki tarikatının üstadının marifetlerini takip ettiniz mi? Tüm bunlara uymadığınız halde ‘Takipçiniz olacağız’ dediğinizde buradaki herkesin sizi sorgusuz sualsiz kabul etmesini bekliyorsunuz.

“ÖLDÜRÜLMÜŞ KADINLAR, İSTİSMAR EDİLEN ÇOCUKLAR DURUMUNDA UYGUN İŞLEM AZALTILMASI DURUMUNDA UYGULANAN YASAL SİSTEMİN GÜCÜ, YARATICISISINIZ”

2016’da İçişleri Bakanınız failleri bulmak yerine ülkenin dört bir yanında Ensar Vakfı’nı protesto edenleri gözaltına aldı. Daha dün Hiranur Vakfı önünde eylem yapan TİP’li gençleri engellemeye çalışıyordu. Soma’dan sonra işçiyi yerde tekmeleyen bürokratı ödüllendiren bir güçsünüz. Çorlu Katliamı’nın ardından Anayasa Mahkemesi önünde aileleri gaza basan İçişleri Bakanı siz iktidarsınız. Öldürülen kadın ve istismara uğrayan çocuklara iyi hal indirimi uygulayan bir hukuk sisteminin yaratıcısı bir güçsünüz. Siz tarikat ve cemaatlere milyonlarca lira destek vermiş, arkasında durmuş bir hükümetsiniz. Küçük yaşta evlendirilerek istismara uğrayan çocukların faillerine af çıkarmak isteyen, ‘Küçüğün vasiyeti var’ diyen, kabinesinde Adalet Bakanı olan bir hükümetsiniz. Hiçbir şeyin takipçisi olamazsın.

“BİR TOPLUM ÖLDÜRÜRSÜNÜZ. TOPLUMUN KATİLİ SİZSİNİZ”

Çalışma Bakanı tarafından işçi olarak kabul edilmeyen ve Moda Sahnesi’nde sahnelenen Onur Ünsal’ın oynadığı ‘Babamı Kim Öldürdü’ oyunundan bir örnek vereyim. örf ve adetlere uymadığını söyledi. Oyundaki karakter, Fransa’da fakirlerden kesilen 5 euro ve zenginlere uygulanan vergi affı nedeniyle babasının öldüğünü savunuyor. Yani bu sıklıkla kullandığınız bir yöntemdir. Fransa’ya kadar gitmeyelim. Türkiye’nin her yerinden insanlar size bire bir sorular soruyor. Soma, Ermenek’teki çocukları ‘Babamızı kim öldürdü?’ O sorar. Erkekler tarafından öldürülen annelerin çocukları ‘Annemizi kim öldürdü?’ O sorar. İş cinayetlerinde ölenlerin kardeşleri ve eşleri ‘Kardeşimizi ve eşimizi kim öldürdü?’ O sorar. Cumartesi anneleri, 1996’dan beri ‘Oğullarımızı Kim Öldürdü?’ O sorar. Bütün olaylara bakarak bunu söylemek mümkün. Bir toplumu öldürdünüz. Sen toplumun katilisin. ‘Bunlar siyaset üstü meseleler, siyasete bulaşmayalım’ diyorsunuz. Bunlar tam olarak yaptığınız kanunlar neticesinde siyasetin konusudur.

“ÇEKİÇLER VE TOPLUMLAR KAPATILACAK. Er geç bu suçlara bulaşan kim olursa olsun hesabı sorulacaktır”

Oyunun sonunda ‘Bu sorunlardan neden hiç bahsedilmiyor?’ diyor. Ama söylenmeli, herkes bilmeli. Yaşananların siyasi sorumluluğunu kamuoyu bilmeli. Bunu söylemek bizim sorumluluğumuz. Fuat Oktay, Bekir Bozdağ, Derya Yanık, Vedat Alım, Murat Kurum, Mevlüt Çavuşoğlu, Fatih Dönmez, Mehmet Kasapoğlu, Nureddin Nebati, Süleyman Soylu, Mehmet Nuri Ersoy, Mahmut Özer, Hulusi Akar, Fahrettin Koca, Mustafa Varank, Vahit Kirişci, Mehmet Muş, Adil Karaismailoğlu. Bunları atayan Recep Tayyip Erdoğan. 20 yıllık iktidarınızda buradan geçen herkes ve Türkiye’nin geldiği bu durumdan sizler sorumlusunuz. Sorumluluğunuz altında yapılan hiçbir hatanın unutulmasına izin vermeyeceğiz. Sana göndereceğiz. Tarikat ve cemaatler kapatılacak. Er ya da geç bu hataların içinde kim varsa hesabı sorulacaktır. İşte o zaman takipçi olmanın ne demek olduğunu anlayacaksın.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu