Haber

Bornova’da Gökyüzü Uçurtmalarla Renklendi

23 NisanUlusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Bornova Gün boyu süren etkinliklerle kutlandı. En büyük coşku Bornova Geleneksel Uçurtma Şenliği’nde yaşandı. Aşık Veysel Mesire Alanı’nda düzenlenen şenliğe katılan Bornova Belediye Başkanı, alanı dolduran vatandaşlara seslendi. Mustafa İdoğÇocuklar ve gençlerle birlikte bu ülkede çok daha güzel günleri birlikte yaşayacağız” dedi.

Bornova’da kutlamalar Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk koyma töreniyle başladı. Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ ve protokol heyeti, buradaki törenin ardından İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Fatih Sultan Mehmet İlkokulu’nda düzenlediği 23 Nisan Kutlama Töreni’ne katıldı. Daha sonra CHP Bornova İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen çelenk koyma törenine Belediye Başkanı İduğ, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Adayı Gökçen, CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, Kemalist Niyet Derneği Lideri Mübeccel Tilmaç, Bornova Belediyesi Eski Başkanı Mübeccel Tilmaç katıldı. Sırrı Aydoğan, dernek ve sendika temsilcileri katıldı.

Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, çeşitli okullardan gelen çocukları makamında ağırladı. Belediye başkanı olan çocuklara tek tek soru soran Önder Mustafa İduğ, çocukların isteklerini not alarak hepsini yapacaklarını söyledi.

RENKLİ ETKİNLİKLER

23 Nisan kutlamaları kapsamında en büyük coşku Aşık Veysel Mesire Alanı’nda düzenlenen Bornova Geleneksel Uçurtma Şenliği’nde yaşandı. Şenlik kapsamında çocuklara uçurtma dağıtılırken, pamuk şeker, salça, patlamış mısır ve lokma ikram edildi. Palyaçoların çocukları eğlendirdiği alanda yüz boyama etkinlikleri de düzenlendi. Atölyeler kurulurken basketbol, ​​dart, penaltı ve hareket antrenmanı etkinlikleri de büyük ilgi gördü. Festival kapsamında Arnavutluk’tan gelen halk oyunları ekibinin gösterileri ilgiyle izlenirken, Bornova Belediyesi Hobi ve Beceri Kursu kursiyerlerinin müzik dinletisi coşkuyu artırdı.

Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, “Cumhuriyetimizin 100. yılı ama milli iradenin 103. yılı. Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının 103 yıl önce bağımsızlığımızı ilan edip dünyaya haykırması çok değerlidir.” o gençlerle beraberiz. İnşallah bu ülkede çocuklar ve gençlerle birlikte çok daha güzel günler yaşayacağız” dedi.

Kaynak: ANKA / Yerel

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu