Haber

BTK, Patlama Sonrası Sosyal Medyaya Erişimi Yavaşlatmıştı! CHP, ‘Bant Daraltma’yı Yargıya Taşıyor

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, İstiklal Caddesi’nde düzenlenen bombalı akının akabinde Bilgi Teknolojileri ve Bağlantı Kurumu’nun (BTK) bant daraltma uygulaması yoluyla internet erişimini yavaşlatması hakkında cürüm duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

” Burası muz cumhuriyeti değil, Türkiye Cumhuriyeti’nde AKP’nin seçim ofisi gibi görev yapamazsınız”

Tekin, hata duyurusunda bululacak bireyler ortasında BTK Lideri Ömer Abdullah Karagözoğlu ve başka sorumlu vazifeliler olacağını lisana getirdi. CHP’li vekilin açıklamalarından öne çıkan kısımlar şöyle: 

“Ülkenin en büyük kentinin merkezinde bir patlama olmuş. İnsanların ölmüş, yaralanmış, herkes merak içinde ancak toplumun buna ait haber alma hakkı yok. Neden? BTK Lideri uygun görmüyor da ondan. Ancak kendisi başsağlığı iletisini Twitter’dan yayımlamayı biliyor. BTK, kendilerine verilen misyonu yetkisi dışında kullanarak insanların temel hak ve özgürlüklerini ellerinden aldı, Twitter’a girişi kısıtladı. İlgili şahıslar hakkında Türk Ceza Kanunu’nun ‘görevi kötüye kullanma’, ‘bilişim sistemlerinin işleyişini engelleme’ ve ‘haberleşmenin hukuka aykırı yollarla engellenmesi’ cürümlerini düzenleyen kararları uyarınca cezalandırılmalarını talep edeceğiz. Burası muz cumhuriyeti değil, Türkiye Cumhuriyeti’nde AKP’nin seçim ofisi üzere misyon yapamazsınız. Bu uygulama açıkça sansürdür, hukuka ve kanuna terstir.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu