Haber

CHP’li Tezcan: “Genel Kurul’da başörtüsü teklifini bu şekilde desteklemeyeceğiz”

CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, başörtüsüne ilişkin anayasa değişikliği önerisinin meclisten kendi önerileri kabul edilmeden geçtiğine dikkat çekerek, TBMM Genel Kurulu’nda bu şekildeki önergeye takviye vermeyeceklerini bildirdi. Türkiye’nin.

Tezcan, Cumhur İttifakı’nın hazırladığı başörtüsü için anayasa değişikliği teklifinin, TBMM Anayasa Komisyonu’nun CHP’lilerle düzenlediği basın toplantısında Anayasa Kurulu’nda görüşüldüğünü hatırlattı.

CHP’li Tezcan, “Cumhur İttifakı’nın ve özellikle Sayın Erdoğan’ın bu konuyu siyasi istismar meselesi haline getirme kararlılığını ve samimiyetsizliğini gördükten sonra İYİ Parti ile birlikte komisyonun çalışmalarını bıraktık” dedi. dedi.

Başörtüsü ve kılık kıyafet serbestisi sorununun çözüldüğünü bildiklerini anlatan Tezcan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bu çözümü etkin bir şekilde desteklediğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın son dönemde toplumsal desteğini ciddi şekilde kaybettiğini ve Cumhur İttifakı’nın iktidardan düşeceği endişesiyle yeni bir pozisyona girdiğini öne süren Tezcan, Erdoğan’ın başörtüsü kötüye kullanma niyetini, bunu yapabileceği düşüncesiyle ortaya koyduğunu iddia etti. ondan ayrılan eski seçmeni ikna etmek. . Tezcan, Erdoğan’ın “Biz gücü kaybedersek, siz de kazanımlarınızı kaybedersiniz” diyerek endişe ve paniğe yol açtığını savundu.

Her daireyi garanti altına alacak bir adıma ihtiyaç olduğunu ve Kılıçdaroğlu’nun attığı adımla kanun teklifinin sunulduğunu ifade eden Tezcan, “Bir kanun teklifiyle mesele çözülüp kaygılar giderilebilirken AK Parti, Halk Partisi’dir. İttifak, Erdoğan’ın ‘gol geçer’ sözünü paniği gidermek için değil sorunu çözmek için kullandı.Bunu istismar etmeye kararlı olduğunu gösterdi.” dedim.

Anayasa değişikliğine gerek olmadığı halde komisyona katıldıklarını ve İYİ Parti’ye teklif sunduklarını hatırlatan Tezcan, toplumun tüm kesimlerini güvence altına alacak bir düzenleme istediklerini, başını örtenlerin güven içinde olmasını istediklerini kaydetti. endişelenmeden güvende hissedin. Tezcan, düzenlemenin birleştirici olmasını istediklerini belirtti.

“Tarihi Fırsat Bulundu”

Tezcan, AK Parti ve MHP komisyon üyelerinin bu teklife “hayır” dediğini belirterek, şöyle devam etti:

“Bütün başörtülü kız kardeşlerimizden, kardeşlerimizden, anne ve bacılarımızdan şikayetçiyim. Bu teklife ‘hayır’ dediler. Bu istismarın önüne geçilmesi ve TBMM’de büyük bir mutabakatla anayasal güvence altına alınması için tarihi bir fırsat bulundu. Bu tarihi fırsat ortaya çıktı. Cumhur İttifakı’nın siyasi emellerine heba edilen bu tarihi fırsat, Cumhur İttifakı, Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti ve MHP’nin bunu siyasi istismar sorunu haline getirme ve iktidara alet etme arzusuna kurban edilmiştir. Yaklaşan seçimler. Bu bir sömürü sorunu değil, bir istismar sorunudur.”

Konunun “din” tartışması değil, “doğru” tartışması olduğunu savunan Tezcan, “Kızlarımıza, kardeşlerimize, annelerimize, bacılarımıza, başını örtmek isteyip istemeyenlere, örtünmek isteyenlere sesleniyoruz. Kıyafetlerinin karışmasını istemeyen, kıyafetlerinin siyaset malzemesi olmasından rahatsız olan tüm vatandaşlarımız, garantiniz biziz, korkmayın” dedi.

Tezcan, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda bu şekil önergeye destek vermeyeceklerini bildirdi.

tarsus-haber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu