Haber

Çin ve Brezilya Beyaz Eşya Devleri Daha Yakın İşbirliği Hedefliyor

SHENZHEN, 27 Şubat (Xinhua) — Çinli elektronik devi TCL, Brezilya’nın önde gelen beyaz eşya üreticisi SEMP ile daha yakın işbirliği arayışında. İki şirketin liderleri bu hafta Çin’in güneyindeki Shenzhen’de bir araya geldi.

SEMP’nin kurucusu 94 yaşındaki Brezilyalı iş adamı Affonso Brandão Hennel, TCL Group Başkanı Li Dongsheng ile görüşmek üzere 23 saatlik bir uçuşun ardından Çin’in teknoloji merkezine geldi. Toplantı, fotovoltaik sektöründe işbirliği fırsatlarını keşfetmeyi ve ortak işlerini genişletmeyi amaçlıyor.

1942’de kurulan SEMP, Brezilya’da yerli radyo ve TV üreten ilk şirket oldu. TCL ve SEMP arasındaki işbirliği, Hennel ve Li’nin Brezilya merkezli SEMP TCL ortak girişimini oluşturmak için el sıkıştığı 2016 yılına kadar uzanıyor.

O zamandan beri SEMP TCL markalı TV setlerinin pazar payı istikrarlı bir şekilde artarak Brezilya’da ilk üçe girdi. Brezilya, nüfus bakımından dünyanın en büyük beşinci ülkesi olduğu için muazzam bir pazar potansiyeline sahiptir.

Hennel, “Çin ve Brezilya arasındaki iş fırsatları muazzam bir şekilde artıyor. Brezilya’nın ihtiyaçlarını, Çin’in bir tedarikçi olarak becerileriyle eşleştirebileceğimize inanıyoruz” diyen Hennel, ortaklaşa üretilen işlerin Brezilya’da büyük başarı elde ettiğine inandığını sözlerine ekledi.

Şirketin elektrik işi yan kuruluşu olan TCL Tech, 2022’de 160 milyar yuan’ı (yaklaşık 23 milyar ABD Doları) aşan gelir elde etti. Dünya çapında 43 Ar-Ge merkezi ve 32 üretim üssü ile TCL’nin ticari faaliyetleri 160’tan fazla ülke ve bölgeye yayılıyor.

TCL ile işbirliği yaptığından beri SEMP, üretimde her zaman teknolojik dönüşümler gerçekleştirmiş, eser kalite denetiminin verimliliğini artırmış ve Brezilya’daki üretim üslerine otomatik montaj da dahil olmak üzere yenilikçi önlemler getirmiştir.

Hennel’e göre iki şirketin hikayesi, Çinli işletmelerin uluslararası pazara katılımının hızlanmasının ve küresel pazarla kazan-kazan işbirliğinin kurulmasının mükemmel bir örneği.

Hennel, “Çin, Brezilya şirketlerine ortaklık kurmaları için en büyük fırsatı sunuyor” dedi ve SEMP’nin gelecekte fotovoltaik işinde TCL ile yeni bir yan kuruluş kurabilecek olmasından memnun olduğunu sözlerine ekledi.

goynukhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu