Ekonomi

Coinbase 1. çeyrekte yükseldi, Bitcoin ETF artışıyla 2023 rakamlarını aştı

Ünlü kripto para birimi değişim platformu Coinbase (COIN), 2023 yılı kazançlarını geride bırakmakla kalmayıp üç aylık dönemde bile 2024 yılı için bundan daha iyisini yapmayı başardığından hikayede şaşırtıcı bir dönüş yaşadı. Bu olağanüstü performans, yüksek piyasa talebine ve Bitcoin borsa yatırım fonlarının (ETF’ler) piyasaya sürülmesine dayanamadı.

Rekor kıran hasılat ve net gelir

Coinbase’in son kazanç açıklamasında şirket, her şey dahil 1,6 milyar dolar gelir ve 1. çeyrek için 1,2 milyar dolar net gelir açıkladı. Bu performans sayesinde şirket, 2023 yılına kadar kaydettiği 977,5 milyon doları aşarak 1 milyar dolarlık düzeltilmiş FAVÖK dönüm noktasına ulaştı.

Gerçekleşmemiş kazançlar ve finansal durum

Yükselen net gelir, kripto para yatırımlarından elde edilen yaklaşık 737 milyon dolar ile çeyrek dönemlik büyük bir gerçekleşmemiş kazançla ilişkilendirildi. Bu çeyrek, 2030 dönüştürülebilir tahvil satışının 1,1 milyar dolar ödemesiyle birlikte 7,1 milyar dolardan fazla varlık ile sona erdi.

Tüketici işlemleri ve ticaret hacminde artış

Coinbase, 2023’ün ilk çeyreğinde 200,7 milyon dolar olan toplam yükümlülüklerini, 2024 mali yılında 339,9 milyon dolara çıkararak muazzam bir sıçrama gerçekleştirirken tüketici işlemlerinden elde ettiği gelirde de 935 milyon dolara ulaşan muazzam bir artış kaydetti. Söz konusu rakamlar, bir önceki çeyreğe göre %99’luk inanılmaz bir büyümeyi temsil etmektedir. Bu varlıkların piyasa değeri, çeyrekte 129 milyar dolara ulaşarak yaklaşık %94 artış gösterdi ve ABD spot piyasasının 28 milyar dolarlık piyasa değerinin neredeyse iki katına çıktı.

Kurumsal işlemler büyümeyi artırıyor

Kurumsal işlemler, 1. çeyrek performansında toplam gelire önemli ölçüde (85 milyon dolar) katkıda bulunarak ve bir önceki çeyreğe göre %133 oranında artarak kilit oyuncular oldu. Borsanın kurumsal kolu Coinbase Prime, ABD spot piyasasının tüm rekorlarını kırarak %105 artışla 256 milyar dolara ulaşan işlem hacmiyle piyasada kayda değer bir konum elde etti.

3. parti reklam. Investing.com’un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

CEO’nun performansa bakış açısı

Coinbase CEO’su olağanüstü performansa dikkat çekti:

“Kurumsal platformumuz Coinbase Prime, ilk çeyrekte hem işlem hacminde hem de aktif müşterilerde tüm zamanların en yüksek seviyelerine ulaştı. [Bitcoin ETF’lerinden oluşan] bu daha sağlam portföy, ilk çeyrekteki iyi piyasa koşullarıyla birleştiğinde, ürün paketi genelinde bir müşteri katılımı çarkının kilidini açtığında başlayan bir çark etkisi vardı.”

Saklama hizmetleri gelir artışı

Saklama gelirlerindeki patlamaya gelince, özellikle kripto varlık fiyatlarındaki keskin artış ve Bitcoin ETF’lerinden elde edilen gelirin ardından gelir, %64 artarak üç aylık rakamları üçe katladı ve 32 milyon dolara ulaştı. Coinbase, yeni piyasaya sürülen 11 BTC fonundan sekizini yoğun bir şekilde kullanarak çeyrek dönemi, gözetimi altındaki 171 milyar dolarlık şaşırtıcı bir varlıkla tamamladı.

Coinbase’in 2024 yılının ilk çeyreğinde elde ettiği olağanüstü sonuçlar, yalnızca ayakta kalmaya değil, aynı zamanda yeni pazar dinamiklerini ve Bitcoin ETF’leri gibi finansal ürünlerin devrim niteliğindeki yönünü hedeflemeye de hazır olduğunu gösteriyor.

Bu haber ilk önce Coin Mühendisi sitesinde yayımlanmıştır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu