Haber

Gökçeada Belediye Başkan Yardımcılığına İYİ Parti’den Ercan İpek seçildi.

Çanakkale’nin Gökçeada İlçe Belediyesi’nde yürütülen soruşturma kapsamında İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılan tutuklu Belediye Başkanı Ünal Çetin’in yerine, yapılan oylamada Başkan Yardımcılığına İYİ Parti Milletvekili Ercan İpek seçildi. yolsuzluk ve rüşvet gerekçesi.

Gökçeada İlçe Belediyesi’nde yolsuzluk ve rüşvet iddialarıyla yürütülen soruşturma kapsamında İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınan tutuklu Belediye Başkanı Ünal Çetin’in yerine Başkan Yardımcısı’nın seçilmesi için Gökçeada Belediyesi Olağanüstü Meclisi bugün toplandı. Şubat ayı Belediye Meclisi toplantı salonunda gerçekleştirildi. GÜZEL Parti Milletvekili Ercan İpek, 9 üyeli Belediye Meclisi’nde yapılan dördüncü tür seçime katılan 7 üyeden 5’inin oyunu alarak Gökçeada Belediyesi Başkan Yardımcısı oldu. Seçimin ardından Gökçeada Belediyesi Başkan Yardımcısı Ercan İpek, Belediye Meclis üyelerine teşekkür ederek, “Bugün meclis üyesi arkadaşlarımın takdiri ile beni onayladılar. Hepsine çok teşekkür ediyorum. Bugün seçim günü. birlik beraberlik ülkemizin içinde bulunduğu durum hepimiz için üzücü bir durum.Birlik ve beraberlik içinde olacağız.Afetin ilk gününde büyüklerimizle temasa geçtik.Gökçeada Belediyesi olarak sizlerin emrindeyiz dedik. devlet ve AFAD bundan sonra sizlerin emrindeyiz.Vatandaşlarımız inşallah ülkemiz için yapılması gereken ne varsa üzerine düşen sorumluluğu üstlenmişizdir, bundan sonra da vermeye devam edeceğiz.Başaracağımıza inanıyorum. birlikte aşarız” dedi.

Gökçeada Belediyesi’nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “Belediyemizin 09.02.2023 tarihinde yaptığı Meclis toplantısında Yeter Parti Meclis Üyesi Ercan İpek Başkan Yardımcılığına seçilmiştir. Gökçeada’nın tamamı.”

Ünal Çetin 3 Şubat’ta tutuklandı

Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, 31 Ocak’ta Gökçeada Belediyesi’ne yolsuzluk ve rüşvet operasyonu düzenledi. Gözaltına alınan Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin, Belediye İmar Müdürü SD, eski UYGUN Partisi Gökçeada İlçe Başkanı HE, kamu çalışanı EB ile müteahhitler RG ve BB, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin ve 5 zanlı, savcılıktaki sorgularının ardından tutuklanmaları için nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi. 3 Şubat’ta YETER Partisi üyesi Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin ile İmar Müdürü Seval Duran ile rüşvete aracılık ettiği iddia edilen Hasan Fazilet tutuklandı. EB, RG ve BB adlı denetim şartıyla serbest bırakıldı. – ÇANAKKALE

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu