Haber

İran Genelkurmay Başkanlığı, IRGC’ye yönelik tasarının ‘sonuçları’ konusunda AB’yi uyardı

İran Genelkurmay Başkanlığı, Avrupa Parlamentosu’nda (AP) kabul edilen ve Devrim Muhafızları Ordusu’nun “terörist” listesine alınmasını talep eden yasa tasarısının yürürlüğe girmesi halinde “bölgenin güvenliğinin etkileneceği” uyarısında bulundu.

İran’ın resmi haber ajansı IRNA’ya göre Genelkurmay Başkanı, AP’nin Devrim Muhafızları Ordusu’nu “terör örgütleri” listesine alma hareketini “uluslararası hukukun en temel kurallarına açıkça aykırı” olarak nitelendirerek kınadı.

Açıklamada, AP’nin ABD ve İsrail’in “düşmanca politikalarının” etkisinde kaldığı iddia edilerek, “Avrupa Parlamentosu’nun son kararı bölgesel ve küresel güvenlik, barış ve huzuru da etkileyecektir” denildi. uluslararası kural ve düzenlemelerde emsali olmadığı için Avrupa Parlamentosu sonuçlara dikkat etmelidir.” terimler yer aldı.

Avrupa Komitesi Lideri Ursula von der Leyen, Devrim Muhafızları Ordusu’nun “terörist” listesine alınmasını desteklediğini ve İran’a yönelik yeni yaptırımların planlandığını söyledi. AP de bu yönde bir yasa tasarısı hazırladı.

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Buyruk Abdullahiyan, AP’nin İran Devrim Muhafızları’nın “terörist” listesine alınmasını talep eden yasa tasarısını “Avrupa kendi ayağına kurşun sıkıyor” olarak nitelendirdi.

Tasarıya cevaben İran Parlamentosu, hükümeti AB ülkelerinin ordularını terör listesine almaya çağıran bir karşı taslak hazırlamıştı.

AP, AB’nin İran’a daha fazla yaptırım uygulanması, İran Cumhurbaşkanı Ayetullah Ali Hamaney ve Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’ye yaptırım uygulanması ve AB terör örgütüne Devrim Muhafızları Ordusu’nun dahil edilmesi taleplerini içeren bağlayıcılığı olmayan karar taslağını kabul etmişti. liste.

Tasarıda, İran’da Mahsa Emini’nin polis tarafından gözaltında öldürülmesinin ardından başlayan protestolar nedeniyle verilen idam cezalarının kınandığı ve gözaltına alınan göstericilerin serbest bırakılması gerektiği belirtildi.

korkuteli-haber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu