Ekonomi

Kazanç çağrısı: Inari Medical, %23’lük gelir artışıyla güçlü bir ilk çeyrek raporu açıkladı

Inari Medical Inc. (NARI), bir önceki yıla göre %23’lük bir artışla 143 milyon doları aşan rekor bir gelirle 2024 yılı için güçlü ilk çeyrek mali sonuçlarını açıkladı. Şirket, 2023’e göre %20 ila %22 büyüme beklentisini yansıtan tüm yıl gelir beklentisini yükseltti ve 2025’in ilk yarısında sürdürülebilir işletme karlılığına ulaşma hedefini yeniden teyit etti. Birinci çeyrekte 17,2 milyon dolarlık GAAP işletme zararına ve 24,2 milyon dolarlık net zarara rağmen Inari, özellikle küresel venöz tromboembolizm (VTE) pazarındaki konumu konusunda iyimserliğini koruyor ve bu yılın ilerleyen dönemlerinde Çin ve Japonya gibi yeni pazarlara açılmayı planlıyor.

Önemli Çıkarımlar

  • Inari Medical, 2024 yılının ilk çeyreğinde toplam 143,2 milyon dolar ile %23’lük bir gelir artışı bildirdi.
  • Tüm yıl için gelir beklentisi 592,5 milyon dolar ile 602,5 milyon dolar arasına yükseltildi.
  • Şirket 2025’in ilk yarısında sürdürülebilir işletme kârlılığı hedefliyor.
  • Inari, özellikle pulmoner emboli ve derin ven trombozu olmak üzere VTE segmentinde pazar lideri konumunda.
  • İkinci nesil InThrill platformunun önümüzdeki yıl piyasaya sürülmesi planlanıyor.
  • Şirket, devam etmekte olan ve ticari bir etkisi olması beklenmeyen Adalet Bakanlığı soruşturmasında işbirliği yapmaktadır.

Şirket Görünümü

  • Inari yılın geri kalanında nakit dengesinin 100 milyon dolar civarında kalmasını bekliyor.
  • Yılın ilerleyen dönemlerinde Çin ve Japonya’ya açılmayı planlıyor.

Önemli Ayı Gelişmeleri

  • Birinci çeyrekte GAAP faaliyet zararı 17,2 milyon $ ve net zarar 24,2 milyon $ olarak gerçekleşmiştir.
  • İkinci çeyrekte kârlılığa ulaşmadan önce vergi sorunları nedeniyle 2025 yılının ilk çeyreğinde zarar bekleniyor.

Yükselişte Öne Çıkanlar

  • Küresel VTE pazarında ve gelişmekte olan tedaviler işinde güçlü performans.
  • Gelir dağılımı: Küresel VTE’den 137,2 milyon dolar, yeni tedavilerden 6 milyon dolar ve uluslararası satışlardan 9,5 milyon dolar.
  • Sabit veya artan fiyatlandırma ile %86,8 brüt kar marjı.
3. parti reklam. Investing.com’un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

Kaçırılanlar

  • Güçlü gelir artışına rağmen, şirket birinci çeyrekte GAAP işletme zararı ve net zarara uğradı.

Soru ve Cevaplarda Öne Çıkanlar

  • Şirket, satış liderliği ile ilgili soruları yanıtlamış ve ticari stratejide radikal bir değişiklik olmadığını belirtmiştir.
  • Yeni rakiplere rağmen pazar liderliğine olan güvenini ifade etti.
  • LimFlow ve Ekim ayında yapılacak NTAP geri ödemesi ile ilgili olumlu gelişmelerden bahsedildi.

Inari Medical Inc. 2024 yılına güçlü bir başlangıç yaptı ve ilk çeyrek kazançları önemli bir gelir artışı ve gelecek için iyimser bir görünüm sergiledi. Şirketin araç setlerinin benimsenmesini ölçeklendirmeye, ticari motorlardan yararlanmaya ve birinci sınıf bir mali profil sunmaya yönelik stratejik odağı, gelir dağılımına ve yıl için yükseltilmiş beklentilerine yansımaktadır. Küresel VTE pazarı Inari için güçlü bir nokta olmaya devam ederken, şirket PE ve DVT alt segmentlerinde açık ara liderliğini sürdürüyor.

Pozitif büyümeye rağmen, Inari ilk çeyrekte işletme ve net zarar yaşadı. Ancak, vergi sorunları nedeniyle ilk çeyrekte öngörülen zararın ardından 2025’in ikinci çeyreğinden itibaren faaliyet karlılığına ulaşması bekleniyor. Inari’nin pazar liderliğini sürdürme konusundaki güveni, pazara yeni rakiplerin girmesini beklese bile sarsılmaz.

Şirketin inovasyona olan bağlılığı, ikinci nesil InThrill platformunun geliştirilmesinde ve amiral gemisi ürünleri FlowTriever ve ClotTriever’ın sürekli iyileştirilmesinde açıkça görülmektedir. Inari ayrıca klinik verilere büyük önem vermektedir ve tedavilerinin benimsenmesini daha da artırabilecek PEERLESS I deneme verilerinin sunumuna hazırlanmaktadır.

Inari Medical Inc. büyüme, yenilikçilik ve kârlılığı dengeleyen stratejik bir planla dinamik sağlık hizmetleri pazarında ilerlerken başarısını sürdürmeye hazırdır. Şirketin 2024’ün ilk çeyreğindeki performansı, yılın geri kalanı ve sonrası için güçlü bir temel oluşturuyor.

InvestingPro Analizleri

Inari Medical Inc. (NARI), 2024 yılının ilk çeyreğinde elde ettiği etkileyici gelir rakamlarıyla dayanıklılık gösterse de, mali tablo karışık bir tablo sunuyor. InvestingPro verileri, 2024 yılının ilk çeyreği itibariyle son on iki ay için %87,67’lik önemli bir Brüt Kâr Marjını vurgulayarak şirketin satışlara göre maliyetleri kontrol etme konusundaki güçlü yeteneğinin altını çiziyor. Bu, şirketin 1. çeyrekte bildirdiği %86,8’lik brüt kâr marjı ile uyumludur ve zorlu piyasa koşullarında verimli operasyonlarını güçlendirmektedir.

3. parti reklam. Investing.com’un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

Bununla birlikte, şirketin hisselerinin kayda değer bir düşüş yaşadığını, 52 haftanın en düşük seviyesine yakın işlem gördüğünü ve son bir ayda %20,86 düşüş gösterdiğini belirtmek önemlidir. Bu durum, daha geniş piyasa duyarlılıklarını veya Inari’nin kârlılık gidişatına ilişkin belirli yatırımcı endişelerini yansıtıyor olabilir.

Bir InvestingPro İpucu, net gelirin bu yıl düşmesinin beklendiğine işaret ediyor; bu da şirketin yılın ikinci yarısında kârlılığa ulaşmadan önce vergi sorunları nedeniyle 2025 yılının ilk çeyreğinde zarar beklentisiyle tutarlı. Buna ek olarak, analistler şirketin bu yıl kârlı olacağını tahmin etmiyor; bu da şirketin güçlü gelir artışına rağmen yatırımcı güvenini azaltabilir.

Inari Medical’in finansal sağlığını daha derinlemesine incelemek ve şirketin orta düzeyde borçla faaliyet göstermesi ve likit varlıklarının kısa vadeli yükümlülüklerini aşması da dahil olmak üzere daha fazla InvestingPro İpucuna erişmek için okuyucular https://www.investing.com/pro/NARI adresini ziyaret edebilir. Yatırımcıların daha bilinçli kararlar almasına yardımcı olmak için 9 ek InvestingPro İpucu daha mevcuttur.

InvestingPro’nun içgörülerinin tüm potansiyelinden yararlanmak isteyen yatırımcılar INVTROZEL1A kupon kodunu kullanarak InvestingPro aboneliğinde %20’ye varan indirim kazanabilirler. Bu özel teklif, Inari Medical’in pazardaki konumu ve gelecekteki görünümü hakkında kapsamlı bir anlayış sağlayabilir.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

malazgirt-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu