İş

M3 İşlemcili Demonte 80 Bin TL’lik MacBook Pro: En Güçlü Apple Bilgisayarın İçi Böyle Görünüyor [Video]

ABD merkezli teknoloji devi Apple, geçtiğimiz ay düzenlediği etkinlikle yepyeni ürünlerini tanıttı. Tanıtılan eserlerden en dikkat çekici olanı ise M3 işlemciye sahip MacBook Pro’ydu. Apple’ın bugüne kadarki en güçlü dizüstü bilgisayarı olan model, 78.999TL*’dan başlayan fiyatıyla da dikkat çekiyor.

Şimdi Apple’ın en yenisi Macbook Pro Modellerle ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Teknolojik ürünlerin tamir edilebilirlik seviyelerini test eden bir platform olarak bilinen iFixit, M3 ve M3 Pro işlemcilerden güç alan 14 inçlik modellerin, tersyüz oldu“.

İç tasarımda herhangi bir değişiklik olmadı

iFixit ekibinin yaptığı inceleme, yeni nesil MacBook Pro ile önceki nesil MacBook Pro arasındaki farkı ortaya koyuyor. İç tasarımda hiçbir fark yok açıklığa kavuşmuş. Aslında bu çok da şaşırtıcı değil çünkü Apple’ın yeni işlemcileri performans artışı vaat etse de çok büyük bir değişim yaşamadı. Durum böyle olunca iç mekan tasarımında değişiklik yapılmasını gerektiren bir durumdur. Bu olmadı.

Yeni nesil MacBook Pro’nun açılış videosunda iFixit’in en çok bahsettiği nokta Apple’ın ” uzay siyah “” dediği renk tonuydu. Şirketin bu kadar siyah tonunu nasıl elde ettiğini merak eden grup, yaptıkları araştırmalar sonucunda Apple’ın gerçekten iyi bir iş çıkardığını belirledi. Yapılan incelemeye göre Apple, öncelikle metal çerçeveyi eloksal yöntemiyle tasarladı ve ikinci aşamada korozyona uğrattı. Böylece kasanın üzerine düşen ışık daha fazla parçalanma tedarik edilen. Bu, siyah MacBook Pro’nun gerçekte olduğundan daha koyu ve mat kalmasına neden oldu ve ışığın geldiği alan nispeten parlak kaldı.

Ancak Apple’ın M3 işlemcili MacBook Pro modelinde kullandığı uzay siyahı rengi temizlik yapan hastaları rahatsız edecek türden . Çünkü az önce bahsettiğimiz eloksal ve aşındırma teknikleri bu durumda makro boyutlu çukurların oluşmasına yol açtı. Bunun parmak izleri açısından nasıl bir etki yarattığını görmek isteyen iFixit şunları söyledi: cips kullanıyor bir test yaptı. Bu test, uzay siyahı MacBook Pro’nun uzay grisi MacBook Pro’dan daha kirli olduğu sonucuna vardı.

iFixit’in MacBook Pro’yu parçalara ayırma videosunu aşağıdan izleyebilirsiniz:

: Apple M3 işlemcili MacBook Pro’ların başlangıç ​​fiyatı aslında 62.999 TL. Ancak standart M3 işlemcili bu versiyonda uzay siyahı renk seçeneği sunulmuyor. Bu haberde kesimleri ve çerçeveleri incelenen renge sahip olmak isteyenlerin en az 78.999 TL ödeyerek M3 Pro işlemcili modeli satın alması gerekiyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu