Ekonomi

Renault ve Geely ortak girişim anlaşmasına yaklaşıyor, Aramco yatırım yapacak

Konuyla ilgili bilgi sahibi kaynaklara göre Fransız otomobil üreticisi Renault (EPA:RENA) ve Çinli Geely, Şubat ayı sonuna kadar yanmalı ve hibrit motor teknolojisine odaklanan bir ortak girişim anlaşması imzalamak üzere. Geçtiğimiz yılın mart ayında niyet mektubunun ardından işletmeye yatırım yapmak için mutabakat zaptı imzalamaya hazırlanan Saudi Aramco’nun (TADAWUL:2222) da anlaşmaya katılması bekleniyor.

Yıllık 15 milyar Avro ciro yaratması ve 22 küresel tesiste 19.000 kişiyi istihdam etmesi beklenen ortak girişim, Renault için değerli bir stratejik hamleyi temsil edecek. Bu yan kuruluş, maliyetleri paylaşarak ve yeni pazarlara erişerek şirketin rekabetçi kalmasına yardımcı olmayı amaçlıyor.

Başlangıçta girişim Renault ve Geely arasında eşit olarak paylaştırılacaktı, ancak son tartışmalar hem Renault’nun birimi Horse hem de Geely’nin her birinin %40’lık paya sahip olabileceğini ve kalan %20’lik potansiyelin Aramco’ya bırakılabileceğini öne sürüyor. Ancak Suudi kümelenmesine ilişkin kesin yatırım ayrıntıları halen müzakere edilmektedir.

Ortak girişimin İspanya, Romanya, Türkiye, Güney Amerika ve Çin gibi ülkelerdeki operasyonlarıyla önemli bir ayak izi olacak. Bu girişim, Renault’nun otomotiv sektöründe bir adım önde olmak için uyguladığı ve şirketin birçok ortaklık kurduğu ana stratejilerden biri.

Bu ortak girişimin duyurusu, Renault’nun aynı zamanda elektrikli araçlara (EV) odaklandığı ve yakın zamanda Ampere adında özel bir YURTİÇİ birim kurduğu bir dönemde geldi. Ancak Ampere için planlanan halka arz (halka arz) beklenmedik bir şekilde iptal edildi ve şirket buna gerekçe olarak olumsuz piyasa koşullarını gösterdi.

Renault, şirketin performansı ve stratejik girişimleri hakkında daha fazla bilgi sağlayacak olan yılın tüm mali sonuçlarını Perşembe günü açıklayacak.

Reuters bu makaleye katkıda bulunmuştur.

Bu makale yapay zeka yardımıyla oluşturulmuş, bir editör tarafından çevrilmiş ve incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu