Teknoloji

Şikayet Durdurulamaz: Tesla Kullanıcıları Şirketi Davalarla Bağladı!

Elektrikli otomobil üreticisi Tesla, müşteri şikayetleriyle boğuşmaya devam ediyor. Son olarak, kullanıcılar araçlarla ilgili yeni bir sorun için şirkete dava açıyor. Detaylar burada…

Tesla, araçları için bir yazılım güncellemesi yayınladıktan sonra birçok müşterisinden şikayet aldı.

Ünlü otomobil markasının ABD’deki Model S ve Model X araçlarına yaptığı son güncellemenin ardından birçok tepkiye konu oldu.

Tesla Model S ve Model X sahipleri, araçlarına yüklenen son güncelleme ile menzil mesafesinin büyük ölçüde azaldığını iddia etti.

Dev üreticinin ABD’deki modellerine yüklediği yazılımın ardından birçok kullanıcı araçların menzilinin %20 oranında azaldığını bildirdi.

Araçların menzillerinde azalma olduğunu ve akü arızası yaşadığını söyleyen kullanıcılar, şikayetlerini mahkemeye taşıdı.

Mevcut durumun şirketin arabalarındaki “korumalı bilgisayarlar” nedeniyle ortaya çıktığını söyleyen kullanıcılar, açtıkları davada Tesla’nın “Bilgisayar Sahtekarlığı ve Kötüye Kullanım Yasası” kapsamında tüketici haklarını ihlal ettiğini iddia ettiler.

Davayı açan araç sahipleri adına konuşan avukat Hagens Berman, “Tesla sahipleri ve kiracıları araçlarının üreticisinin kontrolünde olmaya devam ediyor ve Tesla, araçlar Wi-Fi’ye bağlandığında yetkisiz yazılım güncellemeleri yapıyor” dedi. açıklama yaptı.

Bazı Tesla sahipleri, araçlarını bozan güncellemeleri silmek için üçüncü kişilerden yardım aradıklarını ve bu hizmet için 500-700 dolar ortası bir ücret ödediklerini belirttiler. Davacıların avukatları, Tesla’nın yazılım güncellemelerinden sonra pil kapasitesinde azalma yaşayan Model S ve Model X sahiplerine geri ödeme yapmayı reddettiğini belirtti.

Mahkemeye taşınan iddiaları reddeden Tesla, daha önce karşılaştığı benzer bir davada da kullanıcılara tazminat ödemeyi kabul etmişti.

Temmuz 2021’de dev şirket, maksimum pil voltajını düşüren belirsiz bir süre için yazılım güncellemelerinde bir sorunla karşılaştı. Bu sorun 1.743 Tesla Model S’yi etkiledi. Firma, etkilenen her Tesla sahibine 625 dolar ödedi.

Peki bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce Tesla davacılara ödeme yapmalı mı? Yorumlarda buluşalım…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu