Haber

Türkiye’nin En Ucuz Elektrikli Otomobili BAW01 Satışta

Elektrikli arabalar son yıllarda otomobil pazarını tamamen değiştirdi. Tesla ile başlayan ve Çin’de erişilebilir elektrikli otomobil markalarıyla devam eden trend, Türkiye O da etkiledi. Türkiye Cumhuriyeti merkezli TOGG projesinden sonra Türkiye’nin her yerinden girişimciler bu pazara göz kırpmaya başladı. Gaziantep merkezli Relive şirketi de bunlardan biri. Firmanın Ekim 2022’de ithalatına başladığı Relive-BAW01 elektrikli otomobil artık Türkiye’de satışa sunuldu. Lansmana özel Türkiye’nin en ucuz elektrikli otomobili Relieve BAW01’in fiyat ve özelliklerini sizler için bir araya getirdik.

Relieve-BAW01 lansman fiyatı ve özellikleri

Gaziantep’te elektrikli bisiklet, motosiklet gibi araçlar üreten firma, son dönemde elektrikli otomobil dünyasına da giriş yaptı. Relieve, ilk BAW01 modelini Ekim 2022’de Bilecik’in Osmaneli ilçesindeki 120 bin metrekarelik fabrikasında üreterek modelin ihracatına başladı.

Türkiye’nin en ucuz elektrikli otomobili Relive BAW01, lansmana özel 544.995? fiyatıyla dikkat çekiyor. Elektrikli otomobilde ABS, EBD, EPS, HAC, BOS gibi fren önceliği ve elektronik güvenlik sistemleri bulunuyor. İki kişilik yapıya sahip model, Citroen Ami ve pazarda söz sahibi olan ulaşılabilir Çin markaları ile pazara hitap ediyor. Ancak tasarımına ve donanımına bakıldığında kullanıcıya çok daha gerçekçi bir araba hissi bırakıyor.

Tamamen elektrikli Opel Astra satışa çıkıyor: Fiyatı ve özellikleri!

BAW01, uzaktan kumanda, klima, elektrikli dikiz aynası ayarı gibi standartların yanı sıra akıllı özelliklere de sahip. Akıllı lastik basıncı izleme, ön ve arka park radarı ve otomatik çarpışma kilidi açma gibi güvenlik odaklı özellikler bunlardan bazılarıdır. Aracın menzili 170 km, maksimum hızı ise 100 km. Relieve, bu aralığın yol koşullarına ve kullanıma göre değişebileceğini de hatırlatıyor.

BAW01’in üç renk seçeneği vardır: gri beyaz, beyaz siyah ve mavi beyaz. Bu iki tonlu tasarım ve küçük gövde yapısı, aracı çok daha keyifli ve çekici kılıyor. İşte Türkiye’nin en ucuz elektrikli otomobili Relieve-BAW01 ve teknik özellikleri:

Gövde Yapısı3 Kapı ve 2 KoltukBoyutlar (mm)3162*1498*1580Aks Mesafesi (mm)2050Ön/Arka Aralığı (mm)1290/1290Ağırlık740Ön SüspansiyonBağımsız McPhersonÇekişArkaFren Diski/KampaLastikler155/65R13Pil TipiLityum-demirPlastiklik13Pil tipLityum-demir (V)102,4Maksimum Hız(km/ h)100Tırmanma Açısı (%)? %20 Mesafe (KM)170Motor TipiPMS motorNormal/Maksimum Güç (kW)13/20

Peki siz ne düşünüyorsunuz Relieve BAW01 fiyatı ve özellikleriyle başarılı olabilir mi? Yorumlarınızı bekliyoruz.

Kaynak: Shiftdelete / Araba

kalecikhaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu