Yaşam

Yüksel Taşkın kimdir? CHP İzmir Milletvekili Adayı Yüksel Taşkın Hayatı ve Siyasi Kariyeri

Yüksel Taşkın’ın CHP İzmir Milletvekili adayı olmasının ardından arama motorlarında Yüksel Taşkın ismi aranmaya başlandı. Konuyla ilgili araştırmalarını sürdüren vatandaşlar, Yüksel Taşkın’ın hayatını merak etti. Yüksel Taşkın kimdir, kaç yaşındadır? sorular arandı. İşte Yüksel Taşkın’ın hayatına dair sorular ve yanıtları…

Seçime günler kala partiler milletvekili adaylarını açıkladı. Bu adaylardan biri olan Yüksel Taşkın, CHP İzmir Milletvekili adayı oldu.

Yüksel Taşkın kimdir?

1972 yılında Rize’nin Pazar ilçesinde doğdu. Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden 1994 yılında mezun oldu; Aynı bölümde 1995 yılında yüksek lisans, 2001 yılında doktorasını tamamladı. Öğrencilik yıllarında Sosyal Demokrat Üniversiteler Platformu’nda aktif olarak çalıştı. 2002 yılında Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde akademik çalışmalarına başladı.

Yüksel Taşkın Siyasi Kariyeri

2011 yılında Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Teşkilatı Ar-Ge biriminde isteyerek göreve başladı. 3-4 Şubat 2018 ortasında yapılan CHP 36. Olağan Kongresi’nde Parti Meclisi’ne girdi. 24 Haziran 2018’de yapılan genel seçimlerde İstanbul I. Bölge’den milletvekili adayı oldu ancak seçilemedi.

25-26 Temmuz 2020 tarihlerinde yapılan CHP 37. Olağan Kongresi’nde yeniden Parti Meclisi üyeliğine seçildi ve 10 Ağustos 2020 tarihinde Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak atandı.

Yüksel Taşkın İşleri

  • Komünizm Karşıtlığından Küreselleşme Çatışmasına: Milliyetçi Muhafazakar Entelijensiya (İletişim Yayınları, 2007)

  • AKP Dönemi: Türk Siyaseti, İslamcılık ve Arap Baharı (Birikim Yayınları, 2013)

  • 1960’tan Günümüze Türkiye Tarihi (Suavi Aydın ile birlikte, İletişim Yayınları, 2014)

  • Sosyal Demokrasi ve Din (Bence Kitap, 2016)

  • Siyaseti Anlamak ve Anlamak (Bence Kitap, 2016)

  • Gençlik Konuşuyor: Gençliğin Gözünde Din-Laik Eksen Kutuplaşması (Begüm Uzun ve Demet Lüküslü ile birlikte, Tüses Yayınları, 2019)

cideajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu