Haber

Yunanistan Yüksek Mahkemesi Spartalılar Partisi milletvekillerinin ifadesini dinlemek istiyor

Yunanistan Yüksek Mahkemesi (Areios Pagos), son genel seçimlerde hukuka aykırı eylemlerde bulunduğu şüphesiyle, Yunanistan Parlamentosu’nda 11 milletvekiliyle temsil edilen Spartalılar Partisi’nin milletvekillerinin ifadelerinin alınması için parlamentodan izin istedi.

Yunanistan Devlet Ajansı AMNA’nın haberine göre, Yüksek Mahkeme Savcısı Yeorgis Adilini, Haziran ayında yapılan son genel seçimlerde hukuka aykırılık şüphesiyle Spartalılar Partisi’nin 11 milletvekilinin ifadesini almak istedi. Adilini bunun için Meclis’ten yazılı izin istedi.

Savcılığın yazılı talebinde, söz konusu milletvekillerinin genel seçimlerde Vasilis Stingas liderliğindeki Spartalılar Partisi’ne bağlı göründükleri ancak gerçekte İlias Kasidiaris’in desteği ve rehberliği altında oldukları yönünde şüpheler dile getirildi. ırkçı Altın Şafak Partisi’nin eski milletvekili.

Savcılık tarafından yazılan izin talebinde, Spartalılar Partisi’nin, suç örgütü yönetmekten suçlu bulunan Ilias Kasidiaris’e, partisinin seçimlere katılımda karşılaştığı yasal kısıtlamaları aşmak için kılıf olarak kullanıldığı şüphesi yer aldı.

Kasidiaris takviye vermişti

Başbakan Kiryakos Mitsotakis liderliğindeki hükümetin parlamentodan geçirdiği yasal düzenleme sonucunda, 21 Mayıs genel seçimleri öncesinde Kasidiaris’in kurduğu Yunan Milliyetçi Partisi ve bağımsız üyelerden oluşan “Vatan ve Özgürlük için Yunanlılar” 25 Haziran’da yapılacak genel seçimler öncesinde aralarında Kasidiaris’in de bulunduğu milletvekili adaylarının, yargı kararıyla ittifakın seçimlere katılması engellendi.

Kasidiaris’in 25 Haziran seçimlerinden hemen önce destekleyeceğini açıkladığı Spartalılar Partisi sürpriz bir çıkış yaparak genel seçimlerde yüzde 4,64 oy aldı.

Parti lideri Stingas, seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından yaptığı basın açıklamasında Kasidiaris’e özellikle teşekkür etti.

Eski yasal düzenlemeyle prestijini zedeleyen bazı hatalara katılanların, siyasi parti lideri ve yönetim kadrosu olmaları durumunda partinin seçimlerine katılmaları engellenirken, Şubat ayında mecliste onaylanan yeni yasal düzenlemeyle, Siyasi parti lideri ve yönetim ekibinin herhangi bir suça ortak olmadığı, perde arkasında yer alan isimlerin de bazı hatalara katıldığı görüldü. bu partinin seçimlere katılması yasaklandı.

Aşırı sağcı Altın Şafak Partisi, Ekim 2020’de Yunan mahkemesi tarafından “suç örgütü” olarak değerlendirilmiş ve parti liderleri hapis cezasına çarptırılmıştı.

iscehisarajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu