Haber

Adalarda Ulaşımı Kadınlar Yönetiyor

Büyükada ve Heybeliada’da ulaşım Yaprak ve Hilal amirlerine emanet. Adalar’da görev yapan 30 adet elektrikli toplu taşıma aracının sevk ve idaresinden sorumlu oldular.

İETT tarihindeki ilk kadın saha sorumlusu ocak ayında Sancaktepe’de göreve başladı. Bu yeterli değildi. Büyükada ve Heybeliada’da 2 kadın saha sorumlusu göreve başladı. İETT, son 1 yılda İstanbul Büyükşehir Belediyesi güvencesiyle alt yüklenicilerden 1.841 şoförü kadrosuna kattı ve kurumda çalışan kadın şoför sayısı 115’e ulaştı.

ELEKTRİKLİ ARAÇ SÜRÜŞÜNDEN İDAREYE

İETT’nin Büyükada’da Saha Sorumlusu olan Yaprak Dağ, Anadolu Üniversitesi Adalet Bölümü mezunudur. 2020 yılında İETT ailesine katıldı. Yaklaşık 3 yıl Adalar’da elektrikli araç şoförü olarak görev yaptı. Heybeliada’da İETT Saha Sorumlusu olan Hilal Gemicioğlu, İstanbul Aydın Üniversitesi Gıda Teknolojisi Bölümü mezunudur. 2021 yılında İETT ailesine katıldı. Adalar’da elektrikli araç şoförlüğü de yaptı.

30 ARAÇ VE SÜRÜCÜDEN SORUMLU OLACAKLAR

Her iki kadın saha amiri de Adalar bölgesinde her gün 30 aracın hazırlanması, bakımı ve onarımından ve 30 şoförün koordinasyonundan sorumlu olacak.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu