Haber

Van’da bölgesel 1 Mayıs: ‘Bugün gücümüzü gösterme günüdür’

VAN – Van’da, 1 Mayıs bölge kutlamaları, saat 11.00’de düzenlenecek yürüyüşle başlayacak. Miting, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Van Barosu, Van-Hakkari Tabip Odası, Diş Hekimleri Odası ile Türk Mimar ve Mühendisler Odası Birliği (TMMOB) tarafından “Emek bizim, söz bizim” şiarıyla Musa Anter Barış Parkı’nda düzenlenecek.

Kutlamalara, DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, Van Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Neslihan Şedal ve KESK Eş Genel Başkanı Ahmet Karagöz de katılacak.

Bu sene bölgesel olarak olarak düzenlenecek olan 1 Mayıs kutlamalarına Ağrı, Hakkari, Muş, Bitlis, Kars ve Iğdır’dan gelen emek ve demokrasi örgütleri de katılacak.

Milli Egemenlik Caddesi ve Erek Dağı Caddesi’nin birleştiği noktada bir araya gelecek olan emek ve demokrasi örgütleri, buradan miting alanına doğru yürüyüşe geçecek.

Kutlamalar öncesinde, yürüyüşün yapılacağı güzergahta ve miting alanında çok sayıda polis, zırhlı araç ve TOMA’lar görevlendirildi. Miting alanının ve buluşma noktasının etrafı bariyerlerle çevrildi. Kutlamalara katılmak isteyenler, üst ve çanta aramasından geçtikten sonra alana alınıyor.

1 Mayıs işçi bayramı kutlamaları için düzenlenen yürüyüş başladı. DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları da partisinin kadın meclisi ile beraber yürüyüşte yer aldı.

Kortejde en önde basın emekçileri yer alıyor. Dicle Fırat Gazeteciler Derneği (DFG) öncülüğünde bir araya gelen gazeteciler, “Özgür basın susturulamaz” sloganlarıyla yürüyor.

Yürüyüşün ardından Musa Anter Barış Parkı’na ulaşanlar, miting alanına iki kez üst ve çanta araması yapıldıktan sonra alındı. Alana girenler, burada bekleyenler tarafından alkışlarla karşılandı.

DEM Parti ve DBP Van, Ağrı, Hakkari, Bitlis, Iğdır ve Kars il ve ilçe örgütleri, CHP, EMEK Partisi, TİP ve TKP Van İl Örgütleri, DİSK Genel İş ve KESK bölge şubeleri, TMMOB Van İl Koordinasyon Kurulu, Van-Hakkari Tabip Odası, Van Diş Hekimleri Odası, Van Şoförler ve Otomobilciler Odası, Dicle Fırat Gazeteciler Derneği, İnsan Hakları ve Medya Derneği, Barış Anneleri ve İnsan Hakları Derneği kutlamalara katıldı.

‘BUGÜN GÜCÜMÜZÜ GÖSTERME GÜNÜDÜR’

1 Mayıs Tertip Komitesi adına ilk olarak DİKS Van Şubesi Başkanı Ömer Tekin konuştu. Tekin, konuşmasında şu ifadeler yer verdi:

“Buradan, direnerek Taksim’e girmeye çalışan emekçileri selamlıyoruz. Çok büyük bir mücadele sonucunda kazandığımız yerel seçimin ardından 1 Mayıs’ı karşılıyoruz. Kutlu olsun. 10 yıla yakındır irademiz gasp edilmişti. Belediyelerimiz kayyımlarla yönetiliyordu. Bu süre içinde yüzlerce arkadaşımız haksız ve hukuksuz bir şekilde işten atıldı. İşten atılmayanlara ise baskı uygulandı. Sendika tercihleri sorgulandı. 1 Mayıs emeğin ve umudun günüdür. Bugün gücümüzü gösterme günüdür. Asla yılmayacağımızı bir kez daha haykırıyoruz. Halen karanlık yönleri ile aydınlatılmamış 15 Temmuz sürecini, Allah’ın lütfu olarak gören AKP iktidarı binlerce kişiyi KHK’lerle ihraç ederek işlerinden ettiler. Bu insanlar işsizlik ve açlıkla terbiye edilmeye çalışıldılar. Bir çok KHK’li farklı iş kollarında çalışarak yaşamlarını yitirdiler. Buradan tüm KHK’li yoldaşlarımıza söz veriyoruz. En son KHK’li görevine dönene kadar mücadelemiz sürecek. Daha iyi bir gelecek umuduna sımsıkı sarılarak, ülkemizin üzerine düşen karanlığa karşı mücadele edeceğiz.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu