Haber

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş Dijital Hayvanat Bahçesini ziyaret etti

ANKARA Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “Biz doğru işler yapıyoruz ki diğer adaylar da bizim yaptığımız işi ‘yapacağız’ desinler. Buna öncülük etmek çok güzel. Ben de ‘Gerçek belediyeciliği öğreteceğiz’ dedim. Bu, Belediyecilik nedir, onların bizden öğreneceği daha çok şey var.”

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Yavaş, Atatürk Orman Çiftliği Hayvanat Bahçesi’nin bulunduğu alanda inşaatı devam eden Dijital Hayvanat Bahçesini ziyaret etti. Yavaş, bulundukları yerin Atatürk Orman Çiftliği’ndeki eski hayvanat bahçesinin bir uzantısı olduğunu belirterek, “Bildiğiniz gibi dünyanın her yerinde vahşi doğadaki insanlar artık kafeste tutulmak istenmiyor. Bu yüzden biz de bu hayvanat bahçesini kurduk. dijital bir hayvanat bahçesi. Ancak yanı başımızda pet park projesi de hazırlandı ve şu anda yapılıyor. Burası geniş bir alan, 940 bin metrekare. Burası aynı zamanda gençleri dijitalle tanıştırmak açısından da çok değerli. . Burası yenilenecek ve hayvan sayısı sürekli güncellenecek. Çocukların daha fazla ilgisini çekerek dünyanın dört bir yanından hayvanları görmelerini ve sevmelerini sağlamayı hedefliyoruz. Bu yüzden açtık. Aldıklarım ” Edinilen bilgiye göre, Dünyanın başka hiçbir yerinde böyle bir dijital hayvanat bahçesi yok” dedi.

‘GEZERAVCI’DAN SONRA GÖKYÜZÜNE İLGİ ARTTI’

Sürekli güncellenecek olan Dijital Hayvanat Bahçesi’nde doğada bulunan binlerce hayvanın sergileneceğini belirten Yavaş, “Bizi eski zamanlara götürüyor. Aynı zamanda antik çağların manzaralarının ardından, gökyüzü görüntüsü. Otobüslere bindiklerinde sanki gökyüzünde yolculuk yapıyormuş gibi olacaklar. Bu da bu günlerde çok değerli. Alper Bey “Gezeravcı’dan sonra herkesin gökyüzüne ilgisi arttı. Burada çocuklar tüm gezegenleri ve yıldızları görecekler” dedi.

‘KEÇİÖREN’DE 50 BİNE YAKIN VATANDAŞA DESTEK VERİYORUZ’

AK Parti’nin Ankara Büyükşehir Belediyesi başkan adayı Turgut Altınok’un, belediyeden halihazırda sosyal yardım alan vatandaş sayısını ve yardım miktarını artıracakları yönündeki vaadiyle ilgili soruyu yanıtlayan Yavaş, “Öncelikle şunu bekliyorum: Devlet daha fazlasını versin. Bu demek oluyor ki emekliler çok zor durumda.” Öyle oldukları anlaşılmaktadır. Belediye olarak ideolojimiz sadece emeklilere yönelik değildir. Zor durumda olan herkesin anında yanında olmayı hedefliyoruz. Sosyal devlet, sosyal belediye olmanın gereğini yapıyoruz. Avrupa’da ayrılan bütçenin yüzde 12’sini zor durumdakilere destek için veriyorlar. Birçok yerde İşsizlik Sigortası sağlıyorlar. Bütçemizin yaklaşık yüzde 12’sini de sosyal destek olarak sağlıyoruz. Tabii hiç belediye başkanlığı yapmamış biri ‘Şu kadar vereceğiz’ dediğinde ‘Söz veriyor’ diyebilirsiniz. 2022 yılını kaynaklarımızdan aldık. Keçiören Belediyesi 2020 yılında bütçesinin çok küçük bir kısmını sosyal desteklere ayırdı. 10 milyon civarında bir bütçe ayrılmasına rağmen bütçenin tamamını kullanmadı ancak yüzde 30’unu kullandı. Bu bir belediye başkanının şehre bakış açısıdır. Ancak Keçiören’de 50 bine yakın kişiye destek veriyoruz. İlçesinde yaklaşık 50 bin yardıma muhtaç insan olmasına rağmen bu kadar küçük bir bütçe ayırıp sadece 2 bin kişiye yardım yapması ve bütçenin tamamını kullanmaması bir belediye başkanının ilçede yaşayan ailelere bakış açısını gösteriyor. şehir ve desteğe ihtiyaç duyuyor. “Bu bizim için çok önemli” dedi.

Belediye başkanı olarak herkesin köprü ve kavşak yapabileceğini belirten Yavaş, “7 bin 500 lirası olan tek bir kişi, hatta kiracı bile açlık sınırının altında gelir elde etse ve ölüme mahkum olsa bile. Bu nedenle, Belediye Başkanımız, uzun yıllardır şehrimizde kimsenin donarak ölmemesini istiyoruz. “Kimsenin açlıktan ölmesini istemiyoruz. Hiçbir çocuğun yatağa aç gitmesini istemiyoruz. Bizim anlayışımız budur ve gerçek belediyecilik budur” dedi.

‘DOĞRU ŞEYLERİ YAPIYORUZ’ DEMEKTİR’

Turgut Altınok’un “Ankara Büyükşehir Belediyesi bu parayı kendi cebinden vermiyor. Vatandaşın parasını vatandaşa geri veriyor” açıklamasına yanıt veren Mansur Yavaş, şunları söyledi:

“Kendi cebinden vermeyecek. Aslında bu bilinen bir konu ama sorun şu: Ankara’dan aldığınız parayı yurt dışından bitki getirerek de Hans ve George’a verebilirsiniz. Ankara halkından aldığınız parayı boş projelere yatırın.Bizim önceliğimiz vatandaş.Vatandaşın eğitimi,huzur,vatandaşın rahat yaşaması.Bu nedenle belediye otobüslerimize sübvansiyon veriyoruz.Suyu ucuza sağlıyoruz. Eskiyle karşılaştırıldığında bu daha da netleşecektir. Ankara halkının saf parasını israf etmeden, gerçek ihtiyaçlar doğrultusunda harcıyoruz. Keşke devlet de yapsa, belediyeler de yapsa. Ama şimdi. Görüyorum. Bir çok aday ‘çorba vereceğiz’ demeye başladı. Ankara Büyükşehir Belediyesi yıllardır veriyor. Hatta bazı bakanlıklar bizimle dalga geçiyor. Ama toptancı olarak sebze yetiştiriyoruz. Ankaralılar gece saat 03.00’te dondurucu soğukta çalışan bir esnafın tükettiği çorbanın fiyatını ölçmek mümkün değil. Yine soğuk havalarda bir öğrencinin okula giderken içtiği çorba, gidecek yeri olmayan birinin hastane bahçesinde hastasını ziyaret ettikten sonra içtiği çorba çok önemlidir. Görüyorum ki biz doğru işler yapıyoruz, diğer adaylar da ‘yapacağız’ diyor. Buna öncülük etmek çok güzel. ‘Gerçek belediyeciliği öğreteceğiz’ dedim. Bu belediyeciliktir. “Onların bizden öğreneceği daha çok şey var.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu