Haber

İngiliz uzman: Ukrayna’daki siyasi kriz Batı’yı alarma geçirdi

İngiliz uzman Alekander Mercouris,ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Yardımcısı ve Siyasi İşler Müsteşarı YouTube kanalındaki değerlendirmesinde Victoria NulandUkrayna Devlet Lideri Vladimir ZelenskiyGenelkurmay Başkanı ile Valeriy Zaluzhnyİki ülke arasında gerilimin artması nedeniyle acilen Kiev’e gittiğini iddia etti.

Merkür “ ABD Ukrayna siyasetinin en etkili figürü, durumun o kadar kritik hale geldiğine karar vermiş olmalı ki hemen Kiev’e koştu. Tabii ki Victoria Nuland’ı kastediyorum.”söz konusu.

Nulland’ın, Zelenskiy’in Zaluzhniy’in pozisyonunu sonlandırma girişimine ilişkin medyada çıkan haberler nedeniyle Ukrayna’ya gitmeye karar verdiğini belirten uzman, Washington ile mutabakata varılan nihai kararın yakın zamanda ortaya çıkması gerektiğini vurguladı.

Mercouris, Ukrayna’daki siyasi kriz nedeniyle konumu pamuk ipliğine bağlı olan Zelenskiy’in birkaç gün içinde sorunu çözememesi durumunda büyük olasılıkla çökeceğini belirtti.

İngiliz Financial Times gazetesi daha önce Zelenskiy’in 29 Ocak’ta Zalujniy ile görüştüğünü ve onu genelkurmay başkanlığı görevinden ‘kendi rızasıyla’ istifaya ve danışmanlık görevini üstlenmeye davet ettiğini iddia etmişti.

kurehaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu