Haber

CHP’den Bursaspor-Amedspor maçına ilişkin açıklama: Türkiye provokasyonla karşı karşıya

Bursaspor-Amed dün TFF 2. Lig’de oynadı spor Karşılaşma büyük gerginliğe sahne olurken, maç öncesi başlayan arbede ve tartışmalar maç boyunca devam etti. Stadyumda açılan Beyaz Boğa ve “Yeşil” kod adlı Mahmut Yıldırım pankartları büyük tartışma yarattı.

GÖREVDEN ÇIKARILAN KAMU GÖREVLİLERİ

Çok sayıda sosyal medya kullanıcısı ve siyasetçinin yaptığı paylaşımların ardından konuyla ilgili açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, stadın içine pankart asılmasına izin veren kamu görevlilerinin görevden alındığını duyurdu. SporMeclis Başkanı Kenan Nuhut’tan önemli bir açıklama geldi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Başdanışmanı ve Spor Kurulu Başkanı Kenan Nuhut ile birlikte.

“SPOR TARİHİNE SİYAH BİR LEKE OLARAK GERİ DÖNECEĞİZ”

kavgada ne oldu sporNuhut, bunun tarihe kara bir leke olarak geçtiğini belirterek, “‘Hükümet istifa’ sloganları ile 6222 sayılı Kanun kapsamında harekete geçen otoritenin şiddet ve terör örgütleyen gruplara yönelik tavrının takipçisi olacağız. ayrım.”

“AÇIK PANTOLON FAIR-PLAY’İN RUHUNU YARALANDI”

Tribünlerde açılan suçluların fotoğraflarıyla karanlık bir döneme işaret eden ‘Beyaz Toros’ pankartının sporun fair-play ruhunu zedelemenin de ötesine geçtiğini belirten Nuhut, “Taraftarın yaptığı ayıptır. tribünlerde konuk takım seyircisi olduğu düşünülen Amedsporlu futbolcuların maç boyunca üzerine atılan yabancı maddelerle linç edilmek istendiğini vurguladı.

“PROVOKASYONA KARŞIYIZ”

CHP Spor Kurulu Başkanı Nuhut, “Ligin ilk yarısında Diyarbakır’da oynanan maçta yaşananlar ışığında Bursa’daki rövanş maçının gergin geçeceği herkes tarafından biliniyordu. Maçtan önceki gece konuk takımın kamp kurduğu otel, Amedspor takımının stada gelmesiyle kontrolden çıktı.” Hem Bursa Valiliği hem de TFF bu maça gereken hassasiyeti gösterseydi bu olaylar yaşanmayacaktı. . Bursaspor-Amedspor maçında atılan ırkçı sloganlar, Türkiye’nin nasıl bir provokasyonla karşı karşıya olduğunun en açık kanıtı olarak tarihe geçti.”

“TFF’NİN CAHİLLİĞİ”

Nuhut, tribünlere, Mustafa Kemal Atatürk’ün adının yazılı olduğu pankartları almayanların, Bursa’daki maçta yaşanan karanlık cinayetlere adı karışan kişilerin afişlerinin girişine engel olamadığını hatırlattı. “İçinde bulundukları yabancı maddelerin stadın içine nasıl girip kaçak olarak girdiği soru işareti. Sahaya atılan bu maddeler Amedsporlu futbolcuların can güvenliğini tehlikeye atıyor. Bu maçın normal seyrinde tamamlanması ise bir sınavdan başka bir şey değil. Hakemlik ve gözlemcilik hatası, TFF’nin öngörüsüzlüğü.” söz konusu.

“TAKİP EDECEĞİZ”

Açıklamada, Beşiktaş ve Fenerbahçe tribünlerinden yükselen ve gelişigüzel şiddet eylemleri içermeyen “hükümet istifa” sloganları için 6222 sayılı yasaya göre işlem yapan merciin tavrını izleyeceğiz. Nuhut, “Olaylardan dolayı Amedspor sporcularına, teknik heyetine ve taraftarlarına geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu