Teknoloji

Geleceğin yerli çip teknolojileri ülkemizden gelecek!

TÜBİTAK ve YONGATEK’in düzenlediği yarışa önlisans, lisans ve lisansüstü öğrenciler bireysel veya en fazla 5 kişilik takımlar halinde katılabilirler.

YERLİ VE MİLLİ TEKNOLOJİ İZLEMEDE DEĞERLİ BİR ADIM

Analog Tasarım, Dijital İşlemci Tasarımı ve Mikrodenetleyici Tasarımı olmak üzere üç kategoride düzenlenen Çip Tasarım Yarışması kapsamında grupların ön tasarım raporu ve detaylı tasarım raporu, proje demosu olmak üzere iki rapor sunmaları bekleniyor. Projelerini tanıtacaklar ve final sunumunu yapacaklar. Yarışma aynı zamanda #MilliTeknolojiHareketi yolunda geleceğin yerli çip teknolojilerinin ülkemizden çıkmasının da önünü açıyor.

Başvuruların 20 Şubat 2024 tarihine kadar devam edeceği yarışmada her üç kategorinin birincilerine 150.000 TL, ikincilerine 120.000 TL, üçüncülerine ise 100.000 TL ödül verilecek.

TEKNOFEST TEKNOLOJİ YARIŞMALARI 2024

TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında dünyanın en büyük teknoloji yarışmaları düzenleniyor “TEKNOFEST ile Gelecek Sizsiniz”Sloganı ile saygın yarışmalarda yüksek performans sergileyecek teknoloji tutkunlarına 30 milyon TL ödül ve 55 milyon TL’nin üzerinde ekipman desteği sağlıyor.

Her yıl bir önceki yıla göre daha fazla yarışma kategorisinin açıldığı ve Türkiye tarihinin en büyük ödüllü teknoloji yarışmaları olan TEKNOFEST teknoloji yarışmaları bu yıl 46 ana kategori ve 117 alt kategoride düzenleniyor.

TEKNOFEST 2024 kapsamında Kablosuz Haberleşme, Blok Zincir, Hava Savunma Sistemleri, Finansal Teknolojiler, İnsansız Deniz Aracı, Akıllı Wi-Fi Kapsama Alanı ve TEKNOFEST Robolig Yarışmaları bu yıl ilk kez başvurulara açıldı.

TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali, Türkiye Teknoloji Grubu Vakfı (T3 Vakfı) ve Türkiye Cumhuriyeti Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı öncülüğünde, Türkiye’nin önde gelen teknoloji şirketleri, kamu, medya kuruluşları ve kuruluşlarının desteğiyle düzenlendi. üniversiteler yarışması 2024 yılında Adana’da düzenlenecek. TEKNOFEST 2024 teknoloji yarışları için son başvuru tarihi 20 Şubat 2024…

KAYNAK: HABER7

sogutlu-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu