Haber

Irak’ta gözaltına alınan Kırkağaçlı işçiler Türkmenler sayesinde sağ salim döndü

Kırkağaç işçilerinin imdadına Irak Türkmenleri yetişti

Irak’ta gözaltına alınan işçiler sağ salim Türkiye’ye döndü

Kırkağaçlı işçi Yüksel Alaca, Irak Türkmen Milliyetçi Hareketi’ne teşekkür etti

MANİSA – Irak’ın Ramadi kentinde yabancı bir şirketin yapımına başlanan arıtma tesisinde çalışmaya giden Türk işçiler, şirketten paralarını alamayınca pasaportlarına el konularak gözaltına alındı. Türk işçilerinin imdadına yetişen Türkmen Milliyetçi Hareketi mensupları, onları tutukluluktan kurtarmakla kalmayıp, Türkiye’ye sağ salim ulaşmalarını da sağladı.

Yabancı bir özel şirket tarafından çeşitli vaatlerle Irak’a götürülen Türk işçiler, yaklaşık 1 ay kanalizasyon arıtma tesisi inşaatında çalıştı. Daha sonra maaşları ödenmeyen Türk işçileri Şubat ayında kandırılarak Bağdat çevresinde bırakıldı. Türk işçiler kendi imkanlarıyla Kerkük’e gelirken, Kerkük girişindeki kontrol noktasında Kırkağaçlı Yüksel Alaca ve Cesim Yalçın ile diğer 3 çalışanın pasaport ve eşyalarına el konuldu. Türk personel yine kendi imkânlarıyla Irak Türkmen Milliyetçi Hareketi’ne sığındı.

Irak Türkmen Milliyetçi Hareketi Genel Lider Yardımcısı Abbas Beyatlı ve yönetim kurulu üyeleri tarafından gözaltına alınan Türk çalışanlarına burada maddi ve manevi destek sağlanarak her türlü ihtiyaçları karşılandı. Türkmenler yaklaşık 10 gün boyunca giyecek, yiyecek, barınma ve her türlü kolaylık sağladı ve kefil olarak kişi başı yaklaşık 7 bin TL olmak üzere 500 bin dinar ödeyerek Türk personelin pasaportlarını geri aldı. Türkmenler sayesinde Türk personel 3 aydan 9 aya kadar hapis cezasından kurtuldu.

Türkmenler, otobüs biletlerini alıp her birine 2’şer bin TL vererek Türk personelin Türkiye’ye ve ailelerine kavuşmasına yardımcı oldu.

Irak Türkmen Milliyetçi Hareketi mensupları tarafından kurtarılan Kırkağaçlı işçilerden Yüksel Alaca, “Irak’a geçimimizi sağlamak için çalışmaya gittik. 1 ay çalıştıktan sonra şirket işin bittiğini ve parayı verdiğini söyledi. Bağdat’ta ödenecekti Bağdat’a vardığımızda giriş yapmadıkları için bizi kontrol noktasında indirdiler. Yaklaşık 500 metre yürüdükten sonra beklemeye başladık. Telefonla aramamıza rağmen kendilerine ulaşamadık. Daha sonra dolandırıldığımızı anladık. Bütün eşyalarımıza el konuldu. Kerkük girişinde kendi imkanlarımızla yakalandık ve pasaportlarımıza el konuldu. Iraklı bir askerin tavsiyesi ile.” Irak Türkmen Milliyetçi Hareketi örgütünü bulduk. Burada beklediğimizden çok daha büyük bir ilgi ile karşılaştık. Ankara, konsolosluk ve yetkililerle görüşerek Türkiye’ye gitmemiz için büyük çaba sarf ettiler. 10 gün kadar Türkmen Milliyetçi Hareketi binasında kaldık, otobüs biletimizi aldılar, harçlığımızı verdiler hatta kıyafetlerimizi alıp uğurladılar, Irak’ta her türlü kötü muameleye maruz kalmamıza rağmen. Türkmen soydaşlarımızı tanımaktan ve varlıklarını hissetmekten onur ve mutluluk duyduk.Irak Türkmen Milliyetçi Hareketi Genel Lideri Abbas Bayatlı’ya, yönetim kurulu üyelerine ve tüm Türkmen kardeşlerime canı gönülden teşekkür ediyorum.Allah hepsinden razı olsun. Türkmen kardeşlerimizin deprem bölgesine 2 tır malzeme gönderdiklerini öğrendim.Türk olmaktan bir kez daha gurur duydum.Türkün Türkten başka dostu olmadığını bir kez daha anladım.Gelmek isteyenlere tavsiyem İşin özü, güvenilir bir firma olmadıkça İş-Kur ile sözleşmesiz asla yurt dışına çıkmamanızdır. Bu bizim için büyük bir ders oldu. Türkmen kardeşlerimi ömrümün sonuna kadar unutmayacağım. Burada yaşadıklarımızı kelimelerle anlatamam. Türkmen kardeşlerimiz sayesinde şu an Türkiye’de olmayacaktık. Irak Türkmen Milliyetçi Hareketi ve Türkmen kardeşlerimiz orada yalnız bırakılmamalıdır. Bu sağlık kuruluşları çoğalsın ve sahiplenilsin. Türkmen kardeşlerimiz bir ömür kalbimde olacak. Allah onlardan bin kere razı olsun.”

Irak Türkmen Milliyetçi Hareketi Genel Başkan Yardımcısı Abbas Beyatlı, “Türkün dostu yine Türk’tür. Türk kardeşlerimiz için elimizden geleni yaptık ve onları sağ salim Türkiye’ye gönderdik. Türk milletine selam olsun” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu