Haber

İŞKUR’dan lise mezunu büro memuru alımları devam ediyor! KPSS kuralları olmadan başvuru imkanı

İŞKUR’un açıkladığı ilana göre 864 büro elemanı alımı yapılacak. Adayların en az ortaokul (lise) mezunu olma ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olma kriterlerini taşıması gerekmektedir. Adaylardan KPSS kuralı aranmayacak olup, sözlü mülakat sonucunda işe alımları yapılacaktır. Adaylar haberimizde yer alan “Başvuru” linkine tıklayarak istedikleri pozisyona başvuru yapabilir veya özgeçmişlerini ilgili birime gönderebilirler.

ŞEHİRLER İŞKUR İLE BÜRO GÖREVLİLERİ SATIN ALACAK

İSTANBULANTALYAİZMİRESKİŞEHİR
KIRŞEHİRÇORUMBURSAMERSİN
SAKARYAKOCAELİADANAHATAY
BARTINSAMSUNISPARTAAMASYA
MANİSAANKARATOKATENTELEKTÜEL
KÜTAHYABALIKESİRMUĞLATEKİRDAĞ
ÇORUMGAZİANTEPKAYSERİSİVAS
KÜTAHYASAKARYAYALOVADENİZLİ
AKSARAYTRABZONKONYAELAZIĞ
OSMANLIORDUERZURUMZONGULDAK
AFYONNİĞDEGAZİANTEPÇANAKKALE

 

GENEL ŞARTLAR

İŞKUR tarafından başvurusu kabul edilen büro çalışanı ilanına başvuracak adayların aşağıdaki şartları taşıması gerekmektedir.

  1. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

  2. Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alınması.

  3. Kurumlarca belirlenmiş özel kuralları olan,

  4. Bilgisayar okuryazarı, sosyal becerileri olan,

  5. Sağlık sorunu yok

  6. En az lise mezunu olmak, (Önlisans mezunları için de ilanlar mevcuttur)

  7. İlanların özel uygulama kurallarında yer alan yaş aralığında olmak,

  8. Office programlarına hakimiyet

  9. Gülümsemek.

OFİS MEMURU KİMDİR?

Büro memuru, büro ve büro ortamlarının günlük işleyişinin aksamadan devam etmesini sağlayan kişidir. Ofis içi irtibat ve yazışmaların birden fazla bölümünü üstlenen bu kişiler, aynı zamanda şirketin dış yüzü görevini de görebilirler. Büro elemanı iş ilanları yayınlayan firmalar, işe alacakları kişilerden; Günlük yazışmaları yapmak, tutanak tutmak ve dosyalamak, raporlama yapmak, dışarıdan misafir ve müşterilerle iletişim kurmak, resmi kurum ve kuruluşlarla ilişkiler kurmak gibi görevlerini yerine getirmelerini beklerler. Büro elemanı iş ilanı veren firmaların kriterleri çalışma alanlarına göre değişkenlik gösterebilmektedir. Dış ticaret alanında faaliyet gösteren bir firma işe alacağı büro elemanının dil bilmesini isteyebilirken; muhasebe büroları, işle ilgili programları kullanabilmek için insanlardan kendileri için çalışmasını bekleyebilir. Büro memuru ilanı oluşturan firmalar, tüm adaylardan; Bilgisayarları etkin bir şekilde kullanabilmelerini istiyorlar. Grup çalışmasına yatkın, diksiyonu düzgün ve iş disiplini olan bireylerin büro memuru olmak için gerekli niteliklere sahip olduğu görülmektedir.

NASIL BAŞVURULUR?

İŞKUR tarafından yayınlanan 864 büro memuru alım ilanlarına başvuru yapabilmek için e-Devlet üzerinden İŞKUR üye profiline online kayıt olmanız gerekmektedir.

Daha sonra başvuru yapmak için aşağıdaki linke giriş yaparak size uygun olan il ve ilçelerdeki ilanları görebilir, başvuru işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

BAŞVURU EKRANI

İŞKUR KAYIT İŞLEMLERİ

İş aramanın ilk adımı kayıttır. Kurumun hizmetlerinden yararlanmak isteyen iş arayanların Kurum portalına üye olmaları veya Kurum birimlerine şahsen başvurarak kayıt olmaları gerekmektedir. Başarılı eşleştirme için hem açık iş hem de iş arayan hakkında eksiksiz ve doğru bilgilere sahip olunması esastır. Hem internet üzerinden hem de Kurum çalışanı aracılığıyla kayıt yaptıracakların kendilerine uygun işe yerleştirilebilmeleri için kendileri ile ilgili bilgileri tam ve doğru olarak yansıtmaları çok değerlidir. Bu sebeple lütfen özlük, bağlantı, eğitim, meslek ve diğer bilgilerinizi eksiksiz ve doğru bir şekilde sisteme giriniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu