Haber

Kars’ta çiftçilerin tarla ekimi başladı

Kars’ta çiftçilerin tarla ekimi başladı

2 bin 300 rakımlı arazilerde arpa ve buğday ekiliyor

KARS – Kars’ta çiftçiler ekime başladı. Çiftçiler karlı dağların ortasındaki tarlalarına arpa, buğday, korunga ve fiğ ekiyor.

Türkiye’nin en yüksek yerleşim yerlerinden biri olan ve kış mevsiminin uzun olduğu Kars’ta çiftçiler karlı dağların ortasında tohumlarını topraklarıyla buluşturuyor.

Tarım ve hayvancılıkla geçimini sağlayan Karslı çiftçiler, ramazan ayında sabahın ilk ışıklarıyla birlikte traktörleriyle 2 bin 300 rakımdaki ekin tarlalarına geliyor. Ekim alanlarına gelen çiftçiler ‘bismillah’ diyerek arpa, buğday, korunga ve fiğ tohumlarını ekerler.

Çiftçi Oktay Erdağı, ortağıyla birlikte tarlalarına arpa ve buğday ektiklerini belirterek, “Tarlamızı sürüyoruz. Arpamızı sürüyoruz, şimdi arpamızı sürüyoruz. Ondan sonra tapınmamızı yapacağız. Allah’a bırakacağız. Allah nasip ederse bundan sonra diğer tarlalarımızı da süreriz. 200 dönümü kendim ekiyorum. 300 dönümü ekiyorum. Ortağım ekiyor. O yüzden bu sene toplam 500 dönüm ekeceğiz, inşallah daha da güzel olacak” diye konuştu.

Sabahın erken saatlerinde tarlalarına giden ve büyük bir emekle tarlalarını eken çiftçiler, tohumlarını toprakla buluşturduktan sonra iftar vakti evlerinin yolunu tutuyor. Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte işbaşı yapan çiftçiler, bazı günlerde oruçlarını açtıktan sonra tarlalarını ekmeye devam ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu